JWL

Een letselschade monopolie

Dit gaat niet over een letselschadespecialist die denkt dat hij een monopolie heeft op letselschadezaken. Dit gaat letterlijk over monopoly…

letselschade monopolie: mr Monopoly met een gebroken been en een duim in het verband

Mr Monopoly : Rich Uncle Milburn Pennybags.

Van een goede vriend, die regelmatig voor het leger in Litouwen is, de eFP (enhanced Forward Presence) missie, en daar veel vrije tijd heeft, kreeg ik een presentje voor mijn nieuwe letselschadekantoor: Een monopoly spel maar dan in plaats van straten allemaal soorten letselschade:

Ons Dorp en Arnhem zijn voor lichtletselschade: kneuzing, verzwikking, gebroken pols en gebroken enkel.

Haarlem en Utrecht hebben de iets zwaardere letsels: van beide benen gebroken tot aan whiplash.

Groningen heeft aardbeving-stress, gaswinning-angst en insomnia door wantrouwen in de politiek.

Regeringsstad Den Haag is gekoppeld aan de Chroom-6 blootstelling (bij NS, KLM en defensie), PTSS, letsel door granaat, berm bom of een ander ongeval waarbij veteranen zijn betrokken.

Rotterdam is de stad van de haven met zware bedrijfsongevallen: arm-amputatie, beenamputatie en geplet onderlichaam.

En Amsterdam moet natuurlijk weer het duurst doen met de partiële dwarslaesie voor de Leidsestraat en een complete dwarslaesie voor de Kalverstraat.

De treinstations zijn de hulpdiensten geworden: Politie, Brandweer, Ambulance en Lifeliner (trauma-helikopter). Het Elektriciteitsbedrijf is nu Brandwond door elektrocutie en de Waterleiding Brandwoord door stoom/ kokend water.

Op de plaats van de gevangenis heb je nu het ziekenhuis en omdat gezond worden in dit spel juist slecht is heb je een kanskaart waarmee je het ziekenhuis mag verlaten wegens een medische misser door een chirurg. Ook is er een kans kaart waarbij je geen geld krijgt omdat je jarig maar waar de andere spelers jou moeten betalen omdat je bent aangereden op een zebrapad.

Kortom: dit spel is duidelijk het werk van een zieke geest met een overschot aan vrije tijd. Maar omdat hij toch al heel lang mijn kameraad is en hier toch wel heel veel tijd in heeft gestoken krijgt dit zeker een ereplek in mijn vitrinekast en wel naast mijn IJshockey & Schaats trofeeën.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *