JWL

Letselschade tram ongeval

DALL·E: Create a pencil drawing of a horse-drawn tram in a city in the year 1850

Ongeval met een paardentram:

Er was eens een reiziger, een jongeman van fijngebouwde gestalte en elegant in zijn manieren. Hij had de wereld gezien en vele verre oorden bezocht, maar nooit had hij een ongeval meegemaakt. Tot op een dag, toen hij door de straten van de stad reisde in een paardentram.

Het was een warme dag en de paarden waren onrustig. Plotseling ging er iets mis en de tram vloog uit de bocht. De reiziger werd tegen de grond gesmeten en raakte zwaargewond. Hij lag daar, hulpeloos en in shock, terwijl de paarden wegvluchtten en de tram omver was geworpen.

De reiziger werd snel naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen waren zwaar. Zijn been was gebroken en zijn gezicht was gekneusd. Hij zou nooit meer dezelfde zijn, en de pijn die hij voelde was niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

De dagen daarna verstreken in een waas van verdriet en verwarring. De reiziger dacht aan al de plaatsen die hij nog had willen zien, aan de avonturen die hij nog had willen beleven. Maar nu was hij veroordeeld tot stilstand, verstrikt in het web van zijn eigen verwondingen.

En toch, ondanks alles, vond de reiziger uiteindelijk vrede. Hij besefte dat het leven niet uit reizen bestaat, maar uit het vinden van rust in jezelf en de acceptatie van wat is. En zo, in de stilte van zijn kamer, vond de reiziger de waarachtige schoonheid van het leven.

~ Einde ~


Bovenstaande tekst is geschreven door ChatGPT, de opdracht die ik gaf was:
Schrijf een kort verhaal in de stijl van Louis Marie Anne Couperus over een reiziger die letselschade oploopt als gevolg van een ongeval met een paardentram.

De afbeelding is gemaakt door DALL·E 2 met de opdracht:
Create a pencil drawing of a pedestrian and a horse-drawn tram in a city in the year 1850

De moraal: als je geen inspiratie hebt om zelf een verhaal te schrijven dan is er tegenwoordig ai. Heel leuk maar tegelijkertijd ook wel eng, wat is er nog echt en welke waarheid is artificial?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *